Vintern/Våren 2019

Medlemskonsert

Heléne Thunberg sopran/ Daniel Hagfeldt baryton

stråkkvartetten Capella Dolce

Dags för den årliga konserten med medlemmar ur vår egen förening. Heléne arbetar till vardags i Folkärna/By Pastorat som kyrkomusiker. Erhöll Madelene Ugglas körstipendium 2015 och tog examen som körpedagog 2018 vid Musikhögskolan i Örebro. Hon har sjungit solopartier i ett flertal verk av bl.a Verdi, Mozart och Fauré. 2017 var hon medproducent av den spektakulära uppsättningen av Carmina Burana med stor framgång. Daniel har studerat vid Sjöviks Folkhögskolas musiklinje samt vid Uppsala Universitet och varit körmedlem i bl.a. World Youth Choir, Radiokören och Orphei Drängar. Han är en lyrisk baryton och framträder ofta som solist. Är även utbildad logoped och verkar i Avesta kommun. Capella Dolce består av Per-Anders Lundkvist violin, Ann-Marie Josefsson violin, Agneta Sonnebo viola och Mats Björk violoncell. Gruppen har spelat tillsammans under flera år och har framträtt i en rad olika sammanhang. Under de senaste somrarna har de studerat kammarmusik i Lillehammer/Sund för den engelska ensemblen Magginikvartetten, känd för sina Naxos-inspelningar av brittisk musik.

Inträde 120 kr, medlemmar 100 kr, ungdomar 60/50 kr

Lördag 23 februari kl 16 Centrumkyrkan

Konserten tar ca 60 min - årsmöte efteråt

Unga Solister

Klara Kronstrand sång/piano - Albin Hedberg flöjt

Irina Levgran ackompanjatör

Klara Kronstrand och Albin Hedberg har varit flitiga deltagare i Avesta Kulturskolas verksamhet. Klara har särskilt visat talanger i sång men har även spelat bl.a. piano, trummor och varit med i olika rockgrupper. Albin spelar flöjt och är medlem i Avesta Orkesterför- ening. Båda går nu på Sjöviks Folkhögskolas musiklinje.

Inträde 100 kr, medlemmar 80 kr, ungdomar 50/40 kr

Lördag 30 mars kl 16 Humlebacken Kulturhus

Föreställningen tar ca 70 min och inleds med kaffe

Finska Hjärtan

​

Kärva frågor kräver svar! Föreställningen ”Finska hjärtan” handlar om tragiska livsöden och kärlekslängtan. Det bjuds på eldiga, vemodiga melodier, fräsande monologer, tangomusik och opera. Tuulikki Nilsson Salo violin och sång - till vardags violinist i Gävle Symfoniorkester. Anita Agnas piano och accordeon - undervisar på Musikhögskolan i Stockholm. Barbro Lennstam kontrabas – frilansar, ofta i Stockholmsfilharmonikerna och Sveri- ges Radios Symfoniorkester.

Inträde 150 kr, medlemmar 120 kr, ungdomar 75/60 kr, kaffe 40 kr

​

Ring Göran Edström om ni behöver skjuts till Humlebacken!

Lördag 13 april kl 16 Centrumkyrkan

Konserten tar ca 1,5 tim med kaffepaus

Svante Henryson cello och Mats Bergström gitarr

Svante Henryson, född i Umeå är en multimusiker (cello, kontrabas och elbas) verksam som kompositör och musiker inom jazz, klassiskt och hårdrock. Han har studerat vid Ingesunds Musikhögskola och Musikaliska Akademien i Prag. Tidigt blev han medlem i Oslos Filharmoniska Orkester som solokontrabasist. Har turnerat med bl.a.Yngwie Malmsteen, Elvis Costello och Anne Sofie von Otter.

Mats Bergström växte upp i en musikerfamilj och sin utbildning har han fått vid Musikhögskolan i Stockholm, London och Julliard School i New York. Idag hörs han ofta som ackompanjatör till- sammans med någon av våra främsta sångare eller musiker. Sam- arbetet med Malena Ernman är välkänt men även hans gräns- överskridande gitarrspel som solist och ensemblemusiker.

Inträde 150 kr, medlemmar 120 kr, ungdomar 75/60 kr, kaffe 40 kr

Fredagen 24 maj 2019 i Avesta kyrka

Maria Säfsten är organist i Västerås pastorat med tjänstgöring i Barkarö, Dingtuna och Rytterne församlingar samt Västerås domkyrka. Maria är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med master i kyrkomusik samt gick även solistutbildning i orgel och orgelimprovisation vid samma skola. Maria har tidigare varit organist i bl a Eskilstuna församling och finns representerad på bl a solo-CD:n Te Deum (2018). Maria har studerat för bl a Naji Hakim, Paris, och orgelprofessor Margaret Phillips, England.

​

Horndalsbördige Lars Hjertner är skådespelare och musikalartist, utbildad vid Calle Flygare Teaterskola och Kulturama. Sedan 2002 anställd vid GöteborgsOperan där han gjort över 30 olika roller. Senaste året; Alvin i Mitt livs berättelse, och Prospero i Return to the forbidden planet.

Andra favoriter genom åren: Lilleman i Stoppa Världen!

Lumière i Skönheten och titelrollen i Chaplin – en lek med allvar. Har nyligen turnerat i med Dalasinfoniettan och ”Lite mera Lennart”.

Vid Länsteatern i Skaraborg, bl.a. i Arsenik och gamla spetsar, Maratondansen och Grease.

På Oscarsteatern i Stockholm, inhopp i titelrollen i Cyrano och under arton somrar gjorde han rollen som Mats Ersson i Himlaspelet i Leksand.

Lars har också gjort en Bellmankonsert, Hvila vid denna källa, tillsammans med Det Norske Blåensemble i Halden.

Flitigt anlitad konferencier.

Turnerar också med enmansföreställningen Änglaknäpp i egen regi. På tv har Lars bl.a. setts i SVT:s serie Vår tid är nu i rollen som Doktor Boman.

Uppdaterat 2019-07-19