Sommaren/Hösten/Vintern 2019

Inträde 200:- /medl. 100 :- ungdomar 18 år och yngre inget inträde

Jazzprofiler gästar By

​

Monica Dominique, en av Sveriges mest kända allroundmusiker inom jazz, klassisk musik och komposition. Nu kommer hon till By tillsammans med sångerskan Annika Skoglund. Monica framträder ofta som pianist tillsammans med sin man Carl-Axel Dominique. Hon har varit medlem i grupperna Solar Plexus och Gals and Pals, samt varit med i flera filmer och TV-program. En av hennes mest kända kompositioner är Tillägnan, med text av Lars Forsell. Annika är även hon en allroundmusiker, utbildad operasångerska och med en repertoar inom både klassiskt och jazz. Hon har haft operaroller i Sverige och utomlands. Som jazzsångerska har hon bl.a. sjungit med i gruppen Opposite Corner och hon har även deltagit i rockgruppen Salt.

Höstens program

Lördag 28/9 kl 16.00 i Centrumkyrkan

Inträde 180:- /medlemmar 120:- ungdomar 90:-/60:-

Nocturne

​

Musiker ur Dalasinfoniettan bjuder på ett spännande program med bl. a. ett uruppförande av den unga svenska kompositören Andrea Tarrodis stycke Nocturne. Andrea är mycket lovordad och hennes musik spelas över hela världen. För Dahlqvistkvartettens inspelning av hennes stråkkvartetter utdelades en Grammy 2018. Dalasinfoniettans musiker kommer också att spela ett specialarrangemang på Claire de Lune av Debussy och musik av de engelska kompositörerna Clearfield och Holbrooke. Musikerna är Linnea Hällqvist violin, Anders Norén viola, Jan-Anders Ernlund kontrabas, Hanna Svensson oboe, Jonas Viklund klarinett och Martin Sturfält, piano.

Lördag 19/10 kl 16.00 i Centrumkyrkan

Inträde 180:- /medlemmar 120:- ungdomar 90:-/60:-

Legendariska sonater

Nils-Erik Sparf violin och Bengt Forsberg piano

​

Nils-Erik Sparf tog solistdiplomexamen med jetong vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1971. Efter fortsatta studier vid Pragakademien var han under 1970-talet konsertmästare i Kungliga Hovkapellet. Därefter har han varit konsertmästare i Kgl Filharmoniska Orkestern i Stockholm under flera år samt i Uppsala Kammarsolister och Uppsala Kammarorkester, där han fortfarande har sin tjänst. Han är även primarie i Drottningholms Barockensemble och konsertmästare i Stockholms Sinfonietta. Nils-Erik Sparf är verksam som solist och kammarmusiker över hela världen och finns representerad på ett stort antal inspelningar (Deutsche Grammophon, BIS, Vanguard m.fl.). Han har erhållit flera utmärkelser, som Expressens musikpris Spelmannen, medaljen Pro Musica Antiqua och Hugo Alfvén-priset. Sedan 1992 är han ledamot av Kgl Musikaliska Akademien. I januari 2004 erhöll Nils-Erik Sparf medaljen "Litteris et Artibus" av kung Carl XVI Gustaf.

Bengt Forsberg är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg där han tog organistexamen 1975 och solistdiplom i piano 1978. Han är känd bland annat för sitt samarbete med Anne Sofie von Otter som han ackompanjerat i ett stort antal konserter och inspelningar. Han har också gjort många konserter och CD-inspelningar tillsammans med cellisten Mats Lidström och violinisten Nils-Erik Sparf. Liksom Nils-Erik är Bengt ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Lördag 16/11  kl 16.00 i Centrumkyrkan

Inträde 180:- /medlemmar 120:-  ungdomar 90:-/60:-

Susanna Andersson sopran och Irina Levgran piano

​

Susanna Andersson föddes i Östersund. Hennes sångstudier inleddes vid Ljungskile Folkhögskola och fortsatte sedan i London på Guildhall School of Music and Drama där hon bland annat vann prestigefyllda ’Gold Medal’ och Kathleen Ferrier Song Prize. Hon debuterade 2005 som Zerlina vid Grange Park Opera och strax därefter som Adina i Kärleksdrycken vid operan i Nürnberg. Hon har uppträtt vid de flesta operascenerna och varit solist med en rad orkestrar. Susanna har framträtt vid såväl Polarprisutdelningen som Nobelprisutdelningen och vid en rad prestigefyllda festivaler så som Festspelen i Salzburg, Ruhr Triennale och Festival d’Automne.

Irina Levgran är kyrkomusiker i Avesta-Grytnäs pastorat och pedagog vid Sjöviks folkhögskola. Hon kom till Sverige 2002 och var tidigare ackompanjatör vid Musikkonservatoriet i Baku, Azerbaijan. Hon har med sitt skickliga och följsamma pianospel blivit en verklig injektion till musiklivet i Avesta som pedagog, solist och ackompanjatör.

Uppdaterat 2019-07-19