Slånkvicku i By

Lunchkonsert tisdag kl 12, 25 juli 2017, By kyrka

Från Pachelbel och Bach till Shorter och Sting

Eldar Levgran

Eldar Levgran är konsertpianisten som bestämde sig för att bli jazzmusiker. Han är född i Baku, Azerbajdzjan och kom till Sverige 2002. För närvarande arbetar Eldar som kyrkomusiker i Avesta-Grytnäs pastorat och är aktiv i musiklivet i Avesta med omnejd, bl.a. som pianist i Sala Storband. Han har spelat in flera skivor och fått pris för sina jazzkompositioner. I dagens lunchkonsert bjuder han på en kortare musikalisk resa där både klassiska, jazziga och rockiga tongångar är representerade.

Kvällskonsert onsdag kl 19, 26 juli 2017, By kyrka

Nattens drottning kommer till By kyrka

Irina Levgran och Susanna Andersson

I år har vi i Avesta Kammarmusikförening glädjen att hälsa världssopranen Susanna Andersson välkommen till By kyrka. Hon har ett litet ursprung från Avesta eftersom hennes mor kommer härifrån och 2005 fick hon Ebbe Königstipendiet.

Förutom vid Nobelprisutdelningen, så har Susanna sjungit på de flesta av Europas operascener som Covent Garden, Leipzig, Nürnberg och Ålborg. I vår har hon framträtt i Mozarts Trollflöjten som Nattens drottning på Göteborgsoperan. Vi kan också glädja oss åt att erbjuda henne en förstklassig ackompanjatör i Irina Levgran, kyrkomusiker i Avesta-Grytnäs pastorat. Irina kom till Sverige 2002. Hon var tidigare ackompanjatör vid musikkonservatoriet i Baku i Azerbajdzjan. Hon har med sitt skickliga pianospel varit en verklig injektion till musiklivet i Avesta som solist eller ackompanjatör.

Entré: 150:-   Medlemmar: 100:-   Ungdomar: 75/50:-

Lunchkonsert torsdag kl 12, 27 juli 2017, By kyrka

En fantastisk resa

Familjen Yngvesson

Den musikaliska familjen Yngvesson guidar publiken i fantasins värld med blandad musik från spel och film. Föräldrarna Ingalill och Krister arbetar som pedagoger på kulturskolan i Avesta. Sönerna Leo och David som bägge har en gedigen musikutbildning bakom sig, har arrangerat musiken så den ska passa deras lite udda instrument–kombination, cello, klarinett och trumpet. Barnbarnet Ville är tredje generationen cellist men han kan tyvärr inte vara med på denna konsert.

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR

Uppdaterat 2017-12-17

Lunchkonsert lördag kl 12, 29 juli 2017, By kyrka

Från Bach till Gershwin

Irina Levgran, Andreas Larsson och Martina Callmer Eriksson

Vid lördagens lunchkonsert får vi ett spännande möte med sopranen Martina Callmer Eriksson och tenoren Andreas Larsson. Martina är lärare på Karlfeldtsgymnasiet och Andreas är lokalvårdare på Samhall. De kommer att ackompanjeras av Irina Levgran.