Resan till Prag 2012

Några reseskildringar

​

Musik överallt, i kyrkor, konsertsalar, på muséeer. Gatumusikanter med olika instrument och musikstilar, allt från Pippi Långstrump till Bachs orgelstycken.

Ett besök vid Smetanamuseet som låg alldeles vid floden Moldau, var en höjdpunkt. Ett litet fint museum med möjlighet att lyssna på flera av Smetanas verk, inte bara på hans vackra fostlerländska stycke Vltava.

Ann-Marie

​

Nyckelorden är Staromestske namesti med det berömda uret, Vaclavtorget där allt viktigt händer, Karlsbron med alla sina konstnärer och underliga musiker och trdelnik- den söta mandelbullen med hot wine på gatan. En riktig kulturstad, där man har musik i varje kyrka varje dag. Oerhört mycket turister. Resor förenar. Vi var en grupp med sexton jättetrevliga, positiva och älskvärda människor.

Beata

​

Förutom konserterna minns vi speciellt den fina guidningen på bussen från flygplatsen och första lunchen som var gemensam för alla. Ett besök på judiska kyrkogården, synagogan och rummen med alla namn på de judiska offren och barnteckningarna från lägren gjorde ett starkt intryck på oss.

Akustiken i kyrkokonserterna med den långa efterklangen förtog dock lite av musikupplevelsen.

Totalt sett en mycket trevlig resa.

Margareta och Mats

​

Det var en mycket fin resa och en fantastiskt trevlig stad. Jag längtar redan tillbaka till "U Dvou Kocek" och alla oupptäckta pragpubar.

Frågan är om det är inte trevligare att åka lite tidigare på hösten eller kanske på våren?

Kram och tack till arrangörerna!

Josef

Uppdaterat 2019-01-28.b