Hösten/Vintern 2017

Duo Cantilena

"Hyllning till Frida Kahlo"

Lördag 23 september kl 16 Tingshuset i Krylbo

Duo Cantilena

En scenisk konsertföreställning om den mexikanska konstnärinnan Frida Kahlo. Hyllningen till konst-närinnan blir en intensiv och färgstark upplevelse. Trots det smärtfyllda liv hon levde är hyllningen inte tragisk. Den visar Fridas djärvhet, hennes trots mot samhället och ifrågasättande av klasskillnaderna och naturligtvis hennes banbrytande konst.

Duo Cantilena, som Anna Boman Hald (flöjt) och Sabina Agnas (gitarr)     kallar sig, är en mycket samspelt duo. I denna föreställning blandas musikstycken med bildspel, fotografier, brev och dagboksanteckningar till en stämningsfull berättelse. Vi får bl.a. höra fransk impressionism, argentinsk tango och flamenco-inspirerad musik.

Frida Kahlo

Ida Nordlund Wennerberg

Uppsala kammarsolister

Ida Nordlund Wennerberg sopran

Lördag 14 oktober kl 16 Centrumkyrkan Avesta

INSTÄLLD P G A SJUKDOM

Uppsala Kammarsolister

Uppsala Kammarsolister är en av landets främsta stråkensembler. Musikerna är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell violin, Susanne Magnusson viola och Erik Wahlgren cello. De turnerar både i Sverige och utomlands och anlitas ofta av Sveriges Radios P2 för inspelningar. Ida Nordlund Wennerberg från By utbildade sig vid solistlinjen vid Musik-högskolan i Göteborg och har bl a arbetat på Det Konglige Opera i Köpenhamn och Den Norske Opera i Oslo. Hon har fått flera stipendier bl a ur Hugo Alfvéns minnesfond.

Mikael Samuelsson baryton och Anders Ekdahl piano

Stråkkvartetten Capella Dolce

Lördag 25 november kl 16 Centrumkyrkan Avesta

Anders Ekdahl

Mikael Samuelson är en artist, och skådespelare, med en omfattande och varierad meritlista. Från operaroller på Norrlandsoperan, Kungliga Operan och Drottningholmsteatern med bl. a. Trollflöjten och Barberaren i Sevilla, till de många rollerna på olika musikalscener. Och, kanske den mest kända, titelrollen i Fantomen på Operan på Oscarsteatern i Stockholm, 1989-95.

Anders Ekdahl har ackompanjerat de flesta stora svenska artister som Povel Ramel, Lill Lindfors, Arja Saijonmaa, Jan Malmsjö, och Barbara Hendricks.

Capella Dolce består av Per Anders Lundqvist fiol, Ann-Marie Josefsson fiol, Agneta Sonnebo altfiol och Mats Björk cello.

Capella Dolce

Uppdaterat 2017-12-17